Ar mundieri bekonā.

Nepieciešams: kartupeļi labi vidēja lieluma ar visu mundieri, bekons viena paciņa, ķiploks viena galviņa, sāls parupja, pipari, lozberlapiņas un folija.

Dara tā: ieslēdz krāsni, tad labi nomazgā kartupeļus un pārgriež uz pusēm, ieliek folijā, uz kartupeļa griezuma vietā uzber nedaudz sāli, uzliek gabaliņu bekona, tad piparus, nomizotu ķiploka daiviņu un lozberlapiņu. Foliju daiļi saspiež ciet, liek pannā un šauj krāsnī. Laiku, atkarībā no kartupeļu šķirnes, lieluma uzliek uz 30-40 min. Kad būs gatavs, laikrādis iebrēks ausīs.

Kā ēd: protams ar garšīgu muti, klāt var būt biezpiens. Ja ledusskapī atrodat marinētus ķirbjus vai gurķi. Tie neskādēs.

Novērtējums: garšīgs, sātīgs, lēts. Pāri paliek tikai izlietotā folija.

Ēdiena nosaukums: ja garšo un domājat to vēl atkārtot, izdomājiet paši. Labu apetīti!

Viena doma par “Ar mundieri bekonā.

  1. Šis gluži labi iederas arī Garšīgās Latvijas ēdienkartē. Cik noprotu, šodien ir bijusi gatavošanas diena:). Mums pusdienās ieradās špicainās kartupeļu pankūkas ar dažādām piedevām. Gandrīz vai līdzīgi, vienīgi bez lozberlapām.

Leave a reply to Valdis Ošiņš Atcelt atbildi